Menu Sluiten

Wie is Cornelie Egelie?

Ik ben vooral mens, vrouw, moeder, dochter, ambassadeur, golfmaatje, vriendin, voorlichter, auteur en psychiatrisch patiënt. Maar soms weet ik het gewoon niet. De bipolaire stoornis lijkt bij elke stemming een trucje met mijn persoonlijkheid uit te halen. Dat doe ik niet expres, dat overkomt me. Ik baal daar stevig van omdat ik me dikwijls afgewezen voel door de (extreme) stemmingsschommelingen. Wanneer ik hieperdepiep ben dan zegt men: “loop niet zo te tetteren! Ik ben niet doof! Je bent een stuiterbal!” Tijdens een sombere bui krijg ik te horen dat ik positief moet denken, dankbaar moet zijn voor alles wat ik wél heb, veel vette vis of glutenvrij moet eten en vooral ook intensief moet bewegen. Mocht je echt geïnteresseerd in mij of de bipolaire stoornis zijn dan raad ik je aan mijn boek te lezen….

Één ding kan ik met zekerheid zeggen, hoe ik mij ook voel, ik kom altijd opdagen voor een presentatie of lezing.

Wel zal ik de opdrachtgever van te voren informeren hoe mijn stemming is, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. Wat heb ik dan bijvoorbeeld nodig? In een manische fase praat ik veel en luid. Ik gebruik ook overduidelijk mijn handen en armen. Vergeef me, ik doe het niet expres. In een depressieve fase vind ik het fijn als ongevraagde adviezen en zeer kritische geluiden achterwege blijven. Maar mail mij gerust na de presentatie en vertel me dan ook meteen wat ik wél goed heb gedaan. Tenslotte, ik vind het heerlijk een dikke knuffel te krijgen. Ja, ik weet het, dit is niet professioneel maar voor mij echt heel erg fijn!